Thursday, January 28, 2016

Desfășurarea unei sedințe de masaj cu bețe de bambus.



Masajul cu bețe de bambus este utilizat încă din cele mai vechi timpuri.
Această terapie provine din Asia, continentul exotic care a fascinat întreaga lume și care a dăruit oamenilor cele mai eficiente modalități de vindecare, răsfăț, liniște, frumusețe și nu numai.
În zilele noastre acest tip de masaj se realizează și în cele mai moderne saloane din Europa, atât în România, cât și în marile orașe din țară, astfel încât oricine are posibilitatea să beneficieze de efectele sale deosebite.
Bambusul este simbolul vitalității, abundenței, fertilității, iar studiile demonstrează ca, odată cu stimularea țesuturilor, cu ajutorul  acestor bețe temperatura corpului se reglează, iar circulația sângelui este îmbunătățită.
Ca și textură, bețele de bambus sunt netezite și au diverse dimensiuni.
În acest fel, sunt utilizate în mod corespunzător pentru masarea diferitelor părți ale corpului.




Etapele pregătirii și executării masajului cu bețe de bambus sunt următoarele:

-          -          Suprafața ce urmează să fie masată e recomandat să fie bine exfoliată, de exemplu printr-un tratament de gomaj, pentru a amplifica efectele terapeutice ale procedurii
      -     Apoi se aplică ulei cu diverse arome pe tot corpul sau pe zonele alese pentru masat, cu mirosuri variate, în conformitate cu nevoile, precum: uleiul de jojoba - care contribuie la hidratarea corpului , uleiul de macadamia - care ajută la regenerarea celulară, uleiurile de grepfruit sau cafea – care reduc celulita și contibuie la tonifierea pielii, uleiul de trandafir - care are efecte regeneratoare si de relaxare, uleiul de cocos care reduce stresul , uleiul de lavandă – care este perfect în cazul insomniilor sau depresiilor. 
     -     Bețele de bambus sunt sterilizate înainte și după fiecare folosire cu alcool medicinal, după care unse și ele la randul lor cu acelasi tip de ulei care a fost ales pentru aplicarea pe corp.
-       -         După aceea urmează faza în care bețele de bambus ia in mod direct contact cu pielea persoanei care urmează să beneficieze de terapie, maseurul îmbinând presiunile cu manevrele de rotire – alunecare, realizate din încheietura mâinii.

Masajul cu bețe de bambus tonifică pielea, contribuie la eliminarea toxinelor si a celulitei, drenează limfa și ridică fesele.
Totodata, ajută în procesul de relaxare, detensionare, energizare.
În general sunt recomandate cam 2 – 3 sedințe pe saptămână, iar pentru întreținere aproximativ 1 sedință pe saptămână.

Sedinta dureaza de obicei intre 30 minute si 50 minute , în funcție de alegeri si necesități.

No comments:

Post a Comment