Sunday, January 10, 2016

Masajul - arta atingerii !


Masajul este arta atingerii, el reprezentand o comunicare nonverbala de la suflet la suflet, o conexiune profunda ce se creeaza intre cel care daruieste masajul si cel care il primeste. Mainile si pielea reprezinta principalale intrumente ale comunicarii in masaj, caci ele ajuta la descoperirea unicitatii persoanei care este atinsa.





Printre tehnicile pricipale de masaj se numara:

Netezirea sau efleurajul
Frictiunea
Framantatul
Tapotamentul
Vibratiile

Tehnicile secundare presupun:

Cernutul
Rulatul
Scuturatul
Ridicarile
Presiunile

Insa,  dincolo de tehnica, masajul presupune deschidere, empatie, bucuria de impartasire, destindere, relaxare. E momentul cand omul se abandoneaza in liniste, revenind la origini, descoperind ca este perfect asa cum este, ca este iubit si acceptat.  Totodata, masajul ajuta la o mai mare flexibilitate in viata de zi cu zi, atat in ceea ce priveste miscarile corpului, cat si in ceea ce priveste relatiile cu cei din jur. In acelasi timp, poate sa ofere un impuls spre a face schimbari benefice in viata, dinamizand energia si ajutand la spargerea anumitor blocaje, acolo unde este cazul. Printre beneficiile fizice se numara relaxarea si tonifierea muschilor, calmarea sistemului nervos, intinderea articulatiilor, stimularea fluxului limfatic.  Atmosfera de asemenea ocupa un rol foarte important, deoarece in timpul masajul, persoana devine mult mai senzitiva. Betisoarele parfumate, lumanarele, muzica, temperatura, chiar si culorile prosoapelor pot avea un rol esential in efectuarea unui masaj reusit, in functie de nevoile individului. De exemplu in aromaterapie, iasomia aduce blandete si calm, trandafirul favorizeaza prosperitatea , teiul  indeparteaza emotiile negative.  In masaj se folosesc fie creme, fie uleiuri, atat cumparate, cat si preparate.  Ceea ce conteaza este ca fiecare zona care urmeaza sa fie masata sa fie bine lubrifiata, caci asta permite mainilor sa alunece usor si uniform. 

Deci masajul este o arta, a carei temelie porneste de la tehnica, dar se continua cu intuitie, daruire si iubire.

3 comments:

  1. Bravo! Multumiri pentru introducerea in taina transmiterii energiilor pozitive dincolo de atingerile mainilor ce maseaza! An bun si tie, Andreea si blogului la fel! :)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete