Wednesday, January 13, 2016

Misterele masajului cu ventuze pentru începători

Masajul cu ventuze este un masaj folosit încă din antichitate, în special în zonele din India sau Japonia.
După un timp , ventuzele au ajuns să fie utilizate și în România, fiind aplicate mai ales în popor, atunci când femeile din sat foloseau un fel de borcane mici din sticlă, cu marginea  netedă, pentru tratarea unor afecțiuni multiple, precum gripă, tensiuni musculare, dureri.
În ceea ce îi priveste pe cei care sunt începători în arta masajului cu ventuze, este de preferat ca aceștia să descopere secretele ale acestui tip de terapie, astfel:




Este de precizat faptul că stramoșii foloseau flacăra unei lumănari, care se introducea pentru un scurt timp inlăuntrul ventuzei, după care borcănelul de sticlă se aplica direct pe pielea bolnavului, actionând intens.
Ventuzele se puteau lăsa pe piele pentru o anumită  perioada de timp, având astfel efect în mod static ori se puteau plimba pe corp, prin intermediul anumitor  manevre speciale, in conformitate cu necesitățiile.
In zilele noastre, masajul cu ventuze a revenit cu succes atât în atenția terapeuților, cât și a pacienților, precum și ca parte de tratament si înfrumusețare, fiind recunoscut pentru beneficiile sale, caci elimina toxinele, tratează durerile de spate, relaxează muschii, ameliorează celulita, îmbunătățește circulatia etc.




Acum, în comparație cu trecutul , pe lângă ventuzele din sticlă, au aparut și cele de cauciuc, care oferă varianta de a regla presiunea cu care sunt folosite, precum și o mai mare flexibilitate în mișcări.
Ventuzele se curăță bine cu apă + săpun înainte și după fiecare folosire,după care se dezinfectează cu o soluție specială, destinată acestui scop.  Pielea persoanei ce urmează să fie masată se unge cu ulei de diverse arome, precum grepfruit, ardei iute sau cafea – pentru celulită, lavanda sau vanilie - pentru linisirea mintii, relaxare,  tamaie - pentru probleme respiratorii, santal - pentru echilibru emotional si reducerea tensiunii.  
În același timp, este de preferat ca începătorii în masajul cu ventuze să cunoască semnificatia urmelor ce pot să apară odată cu folosirea ventuzelor, deoarece ele pot sa ajute la o diagnosticare eficientă.
De pildă, semnele violet-inchis pot însemna o circulatie deficitară a sângelui, semnele de nuanță de  rosu inchis pot semnifica hipolipidemie, iar semnele de culoare alba pot însemna umezeala patogenica.
Ventuzele nu se aplica pe pielea iritata, pe sani sau pe zona fetei.
Masajul cu ventuze este o alternativă manuală a aparaturilor gen Vaccum. dar cu rezultate efeciente și profunde,

Masajul cu ventuze este contraindicat în caz de sarcină sau fragilitate capilară. 

No comments:

Post a Comment